JÓGA - mindenkinek :)

~ - ~ - ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ - ~ - ~ Előd Tünde ~ Veresegyház

BABÁS JÓGA  -  BABA-MAMA JÓGA

img_0840.jpg  


A baba mama jóga segíti a mamát a szülés utáni regenerációban. Serkentőleg hat a babák fejlődésére: nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek. A baba és mama közötti kapcsolat még bensőségesebbé, harmonikusabbá válik.

A medencealapi izmok átmozgatása segíti a gát regenerálódását. Számos tartásjavító, hát- és hasizomerősítő jóga pózt végzünk.

 

bogi_zalan.jpg

A kisbabás csoportban a babák passzív mozgatását, masszírozását végezzük. A nagybabás jógán  a babák  lassanként elkezdik utánozni a mamák által végzett jógagyakorlatokat, vagy játékot kezdeményeznek egymással, azaz gyakorlatot szereznek a közösségbe való beilleszkedésben.

 

ossz3.jpg


Lelki szempontból nagyon hasznos, hogy a mamák korán közösségbe kerülnek, baráti kapcsolatok létesülnek. A szülés utáni depresszió megelőzhető ezáltal.


ada_csabi_kristof.jpg


Légy türelmes a kisbabáddal, ha az első pár alkalommal nyűgösebb az órán. Kell egy kis idő, amíg hozzászokik a helyhez, a hangokhoz, a többi babához. Ha pont az alvási időbe esik a foglalkozás, gyertek akkor is nyugodtan, a baba nyugodtan aludhat az óra közben, nem kell felébresztened. Ilyenkor kihasználhatod az alkalmat, hogy többet foglalkozz a saját egészségeddel, fittségeddel.

 

img_0849.jpg


Kisbabás jóga: 6-8 hetes kortól 6- hónapos korig (90 perc)

Nagybabás jóga: 6-8 hó-2 éves korig (60 perc)

 

A kisbabás jógán van babamasszázs is, a nagybabáson már nincs a kicsik mozgékonysága miatt. A két korosztály közötti határ képlékeny. Akkor érdemes csoportot váltanod, ha a baba már nem élvezi a masszázst, és helyváltoztatásra már képes.

 

 


Kényelmes ruházat viselése ajánlott, (csúszásmentes matrac van), Ami a babának kellhet hozzatok. Plédet, törölközőt terítsetek le a baba alá. Nagybabás jógára kedvenc játékot hozhattok.

 

Elegendő hely van a babakocsik számára az előtérben, de sajnos, lépcsőn kell felvinni, így praktikusabb a hordozó kendő vagy az autós hordozó ülés.

Az órát pontosan kezdjük, kérlek próbálj 10-15 perccel az óra előtt ideérni.

 

Ha óra közben megéhezik, vagy sír a baba, bármikor sétálgathattok egyet a teremben, nem szükséges kimenni.  Szoptatni lehet a teremben is, vagy az öltözőben. A babát tisztába tenni is bármikor lehet.

 

A szülés sok változást hoz az anyák életében: testalkatában, napirendjében, a rájuk háruló felelősségben.

A gyermek és a mama érintkezésének, közös tevékenységének, kikapcsolódásának, a játéknak az egyik legjobb formája a BABA-MAMA JÓGA, melynek módszertanát, az amazóniai indiánok szülőségről alkotott elgondolásai és az ősi India jógikus tudásának ötvöződésével Dr. Francoise Barbira Freedman, szocio-antropológus dolgozta ki.

A közös mozgás révén a baba már korán hozzászokik az egészséges életmód egyik alapját képező fizikai aktivitáshoz.

A hatha jóga pozíciók a babának háromdimenziós mozgásérzést adnak a világról, mely az idegrendszer fejlődését is stimulálja.

A mama a gyakorlatok közben mindig a baba igényeit követi . A mozgásban, a szemkontaktusban és a nevetésben bensőséges, harmonikus kapcsolatot élhetnek át. A mamák esetleg szunnyadó megérzéseinek feléledésével magabiztosabban dönthetnek az arra vonatkozó kérdésekben, hogy mi a jó a babának, ill. önmaguk számára.

A BABA-MAMA JÓGÁBAN megélt közös tevékenység csökkenti a szülés utáni depresszió kialakulásának esélyét, és a születés traumáját is jól oldja.

Míg a babának az egész foglalkozás játék, a mamának egy jó lehetőség arra, hogy visszaszerezze - vagy akár növelje -  szülés előtti kondícióját , anélkül, hogy a babát másra kellene bíznia. 

A jóga kedvezően befolyásolja a test, a lélek és a szellem harmóniáját.


elore_hajlas.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 36
Tegnapi: 99
Heti: 135
Havi: 1 403
Össz.: 210 571

Látogatottság növelés
Oldal: B A B A - M A M A J Ó G A
JÓGA - mindenkinek :) - © 2008 - 2019 - babajoga.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: gát perineum - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »