JÓGA - mindenkinek :)

~ - ~ - ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ - ~ - ~ Előd Tünde ~ Veresegyház


Várandósság alatt gyakran jelentkező problémák kezelése Schüssler sókkal

 

Visszér: 3x1 tbl Calcium fluoratum D12 és 3x1tbl Silicea szedése javasolt váltakozva 2-3 hónapig. Érdemes a Schüssler tablettákat krémmel is kiegészíteni az érfalak lokális stimulálására. A krémekkel (Nr 1+11) naponta két-három alkalommal kell az érintett területet bekenni. A 2-3 hónapos Schüssler tablettakúra alkalmazását követően a krémek fenntartó kezelésként is alkalmazhatók. Ha a visszeres panaszokat feszítő érzés, „nehéz láb szidróma” kíséri vagy visszérgyulladás lép fel, lokálisan Nr.3-as (Ferrum phosphoricum) krém adható a szövetek oxygenizációjának javítására.

 

Striák megjelenésekor Calcium fuoratum+Silicea krém külső alkalmazása javasolt. Amenniyben az elváltozásokhoz arcdiagnosztikai eltérés is társul, akkor Schüssler tabletták szedése is szükséges. A kezelést érdemes már az első jelek megjelenésekor elkezdeni, mert így csökkenthetjük a folyamat progresszióját. Várandósság során a harmadik trimeszterben Nr 1+11 kombinációjú testápoló használata javasolható különösen a hasfal területén.

 

Terhességi hányás: A Calcium phosphoricum a terhességi hányás Joly-Jokere. Alkalmazását elsősorban tabletta formájában javasoljuk a panaszok jelentkezésekor. (napi 3x1 tabletta + a tünetek akut jelentkezésekor.) Ha a kismama hányingerét a tabletta íze fokozza, vízben oldva érdemes szedni. Ha még ez sem megoldható, akkor jön szóba a krémzselé alkalmazása. Ilyen esetekben finom mozdulatokkal kell a gyomor körüli területet Nr 2-es krémzselével bekenni, napi két-három alkalommal.

 

Lumbago: A szisztémás Ferrum phosphoricum kezelést érdemes helyileg is Nr. 3-as Schüssler krémmel kiegészíteni.

 

Mellregeneráció: A kombináció Nr. 1, 4, 8 és 11-es krémet tartalmaz. Az 1-es krém a 11-es krémmel a kötőszöveti állomány, illetve a szalagok regenerálásáért felelős, így támogatva a megfelelő tónus helyreállítását. A Kalium chloartum a mirigyes állományt regenerálja, míg a Natrium chloratum a bőrfelszínt állítja helyre. Finom masszírozó mozdulatokkal vigyük fel a bőrre a krémet.

 

Ideges, stressz okozta fejfájás, szédülés, kimerültség, memóriazavarok: félóránként finoman masszírozzuk meg a halántékokat, ill. a homlokat Kalium phophoricum krémmel.

 

Májfoltok: Kalium sulfuricum krém használata javasolt. Lehetőleg már a folyamat kezdetén érdemes elkezdeni a progresszió megakadályozására, akár 6-7 hónapig is. Természetesen kerülni kell a bőr fokozott napfény expozícióját, és magas faktorszámú fényvédő krémet kell használni.

 

Gyomorgörcs: A gyomor görcsös fájdalma esetén a forró hetes formula (10 tbl Magnesium phosphoricum forró vízben feloldva elkortyolgatva) alkalmazása mellett lokálisan is érdemes Nr-7-es krémmel bekenni a leginkább fájdalmas területet.

 

Bőrviszketés ismeretlen eredettel: Különösen várandósság alatt jelentkezik gyakran a bőr ismeretlen eredetű viszketése. (mely nem vese, illetve máj eredetű) Ilyenkor a szisztémás Magnesium phosphoricum D6 szedése mellett szintén érdemes lokalisan is Magnesium phosphoricum krémet alkalmazni. Ha a viszkető érzést a bőr szárazsága kíséri, a Magnesium phosphoricum krémet Natrium chloratum Schüssler krémmel érdemes kombinálni. Ha bizonyos területek gyulladása is jelentkezik, Nr3-as krémmel érdemes összekeverni. Ha a viszkető érzés a kezelés hatása enyhül, de még mindig fennáll, Nr 2-es krémmel egészítsük ki a kezelést (a Calcium phosphoricum krém első választásként inkább az idősebb kori ismeretlen eredetű viszketés kezelésére használható)

 

Neuralgiás panaszok: A neuralgiás panaszok, idegi fájdalmak (pl. trigeminus nuralgia) hagyományos orvoslással nehezen kezelhetők. A Magnesium phosporicum Schüssler tablettákat érdemes lokalisan krémmel is kiegészíteni. Érdemes a krémet minél gyakrabban alkalmazni, akár naponta 4-6x is kenjük be a fájdalmas területet, az érintett ideg lefutása mentén.

 

Lábikragörcs, izomgörcsök: Amennyiben visszatérő görcsös panaszról van szó, 2-3 hónapos Magnesium phosporicum kúrát javasolt tartani. Görcs jelentkezésekor forró hetes formulát alkalmazzunk, lokálisan krémmel kiegészítve. Amennyiben fokozott megerőltetés, sport során jelentkeznek a vázizomzat görcsei, az érintett izomcsoportot a sportolás megkezdése előtt preventíve be lehet dörzsölni Nr-7-es krémmel. Amennyiben a végtag görcsei enyhe megterhelésre is jelentkeznek, ki kell zárni, hogy a háttérben nincs-e érszűkület.

 

Száraz bőr: Natrium chloratum relatív hiánya esetén szervezetünk nem tudja megfelelően szabályozni a bőr nedvességtartalmát. A bőr érdes, finom, de helyenként lokalisan lemezes hámlás is megfigyelhető. A száraz bőr a külső igénybevételre is érzékenyebben reagál, kipirosodás, gyulladás is jelentkezhet. Ilyenkor a bőr öregedési folyamatai is gyorsabban zajlanak. A Nr 8-as Schüssler krém a bőr vízháztartásának rendezője. A bőr állapotának normalizálódásáig az érintett területket naponta 2x kenjük be Nr 8-as krémmel. Amennyiben „csak” száraz bőrrel találkozunk, akkor elég önmagában a krém alkalmazása, viszont ha egyéb arcdiagnosztikai jelet is találunk, akkor Nr 8–as Schüssler só kúraszerű szedése is javasolt. Természetesen a megfelelő folyadékfogyasztás elengedhetetlenül fontos ezekben az esetekben.

 

Elsavasodás, rossz közérzet, fáradékonyság, kimerültség, zsíros bőr, miteszerek, pattanások, gombás folyamatok: 3x1 (Nr9) Natrium phosphoricum Gyulladt pattanás esetén a tabletták szedését Ferrum phosporicum és Natrium phosporicum krémmel érdemes lokálisan kiegészíteni. Gennyes pattanás esetén a Nr 9-es krémet Silica krémmel keverjük össze. Keményítő, és húsfogyasztás mérséklése ajánlott.

 

Oedema: 3x1tbl Natrium sulfuricum D6, lokálisan is alkalmazhatjuk a krémet.

 

Bőr-, haj-, körömproblémák, visszér, gyakori meghűlés: 3x1 Silicea D12

 

 

 


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 99
Heti: 132
Havi: 1 400
Össz.: 210 568

Látogatottság növelés
Oldal: Schüssler sók a várandósság alatt
JÓGA - mindenkinek :) - © 2008 - 2019 - babajoga.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: gát perineum - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »