JÓGA - mindenkinek :)

~ - ~ - ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ - ~ - ~ Előd Tünde ~ Veresegyház


Mit adhat a jóga egy kismamának?


A várandósság, a szülés és az anyává válás nekünk nőknek a legfontosabb dolgok az életünkben. Ezek a természetes történések azonban olyan érzelmi és fizikai változásokat, rendkívüli tapasztalatokat hoznak, amelyek nagyon mély és személyes élményeket jelentenek mindannyiunk számára.


A jóga egy nagyszerű felkészülési mód, melynek gyakorlásával várandósságunk átmeneti időszakában megteremthetjük az anyaság alapjait, erősíthetjük testünket és szellemünket, lecsendesíthetjük elménket, lazítunk és áthangolódunk, ezzel biztosítva általános jóllétünket, valamint a baba számára szükséges egyre több helyet testünkben és lelkünkben.


Manapság már alapszintű igény, hogy egy nő a várandósság idején is csinos és  fitt maradjon. A várandósság hónapjaiban az egészség megőrzése mellett az elmélyülésnek, megnyugvásnak is kiemelten fontos szerepe van, nemcsak a szülés élményének megélése miatt, de a gyermeknevelésre gyakorolt hatása végett is. Sok olyan technikát sajátíthatunk el, amivel megkönnyíthetjük a kilenc hónap fizikai nehézségeit, a szülést, és az azt követő heteket.

 

A legfontosabb, hogy a jóga gyakorlása során a kismamák sokkal tudatosabban élik meg a kilenc hónapot, jobban tudnak figyelni testükre, és a bennük végbemenő változásokra. Megismerik, milyen folyamatok zajlanak a testükben, így kevésbé tartanak tőlük.

 Erősebbé, rugalmasabbá teszi a testet.
• Erősíti a hátizmot, ellazítja a csípő izmait.
• Segítségével jobban tudunk koncentrálni magunkra.
• Ellazítja a testet.
• Enyhíti a várandósság során felmerülő problémákat.
• Erősíti a gát izmait.
• Oldja a szorongásokat, félelmeket.

Nem utolsó sorban közösségi élményt ad, hiszen egy kismamajógán mindenkinek hasonló kérdései vannak, válaszokkal, javaslatokkal segíthetik egymást a résztvevők.A Birthlight egy jótékonysági szervezet, amelyet Dr. Francoise Barbira Freedman alapított 1982-ben Cambridge-ben. A szervezet fő célkitűzése, hogy  a várandóságot, a szülést és az első három életévet holisztikus szempontból közelítse meg, valamint segítse az anyák és kisbabák egészségét a jóga és az Amazonasz menti természeti népek mozgásformáival. Munkáját tudományos kutatások támasztják alá.


Ajánlott a 13. héttől mindenkinek, akinek orvosa engedélyezi. Olyan kismamáknak is, akik még sohasem jógáztak vagy sportoltak. A foglalkozás előtt kérdőívet ajánlott kitölteni az egészségügyi problémák tisztázása végett.


Egy alkalom másfél órás.


Az óra felépítése: bevezető ráhangolódás, bemelegítés, testgyakorlás, (ászanák), gátizomtorna, légzőgyakorlatok (pranayama)  és relaxáció. 

A jógázáshoz érdemes kényelmes, könnyű ruhát hozni, cipőre nincs szükség, mert zokniban, vagy mezítláb gyakorolunk. Csúszásmentes matrac, pléd biztosított.


oldalhajlas_pillango.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 99
Heti: 111
Havi: 1 379
Össz.: 210 547

Látogatottság növelés
Oldal: K I S M A M A J Ó G A
JÓGA - mindenkinek :) - © 2008 - 2019 - babajoga.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: gát perineum - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »