JÓGA - mindenkinek :)

~ - ~ - ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ - ~ - ~ Előd Tünde ~ Veresegyház

A Jóga pozitív hatásai

Testi hatások: Csökkenti a fájdalmakat, menstruációs görcsöket, javítja az emésztést, vitalizáló, élénkítő, segíti a vegatatív idegredszer kiegyensúlyozását, javítja a szív-  és érrendszer működését.

Szociális hatások: Az önértékelés növelésével megváltozhat a szociális kapcsolatok minősége, növekedhet az empátia, a társak felé fordulás.


Pszichés hatások közé sorolhatjuk az önkontroll, testkontroll erősödését. A pozitív gondolatok hatnak a pozitív érzelmekre, és a pozitív érzelmek a pozitív gondolatokra. Ami pedig pozitívabb beállítódást, optimizmust szül, és ezáltal feszültségünk oldódik. A feszültségcsökkentő légzőgyakorlatok pedig rendkívül hatásosak a stresszel való megküzdésben, a hosszan elnyúló kilégzés nyugtató, feszültségoldó hatással bír.

Kognitív hatások elsősorban a gondolatok rendszerezésére, rögeszméink elengedésére, egyfajta tudati és mentális megtisztulásra vonatkoznak. A jóga segít a jelenre koncentrálni, elengedni a múltat, a jövőt és legfőképp a szorongást. Ez önmagában is pozitívabb beállítódást teremt. A pozitív gondolatok erősítése, egyfajta önszuggeszciós hatás eredményeként, egészségjavító ill. megőrző hatással bír. A negatív gondolatok elcsendesítését és elengedését a jóga gyakorlása segíti. Ha ezen gondolatok eluralkodnak felettünk,  akkor akár immunszupresszív (az immunrendszert gátló) hatásuk is lehet.

A jobb- és bal agyféltekék összehangolása révén fokozza figyelmi képességünket. Az ászánák segítik belső megtisztulásunkat tudati, érzelmi, szellemi úton egyaránt.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 99
Heti: 124
Havi: 1 392
Össz.: 210 560

Látogatottság növelés
Oldal: A jóga pozitív hatásai
JÓGA - mindenkinek :) - © 2008 - 2019 - babajoga.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: gát perineum - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »