JÓGA - mindenkinek :)

~ - ~ - ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ - ~ - ~ Előd Tünde ~ Veresegyház

Mi az akrobatikus jóga?

 

Az akrojógában megtapasztalhatod, micsoda ereje van a bizalomnak, természetes és játékos formában növelheted az erődet. Az adrenalin növelés eufórikus érzéssel tölt el, mely akár napokig érezteti hatását.
Ebben csak fejlődni lehet és jobbá válni, mert az akro jóga nemcsak fizikailag emel fel, de mentálisan és spirituálisan is. Az akro jóga elképesztő kihívások és lehetőségek elé állít: az ember meg kell hogy haladja benne a saját határait, félelmeit, elgondolásait. Ez a fajta lelki transzformáció csakis a teljes figyelem és a kölcsönös odafigyelés jegyében történhet meg.

 

Az akrojóga gyakorlásának alapvetően két iránya lehetséges: a terápiás és az akrobatikus repülés. Előbbi szinte mindenki számára elérhető, lazító hatású, a thai masszázs elemeit használja fel, remekül tehermentesíti a gravitáció segítségével, élő denevér-pad módjára, a gerincoszlopot. A “repülő” (flyer) ember erőfeszítés nélkül élvezheti a fordított pózok és testcsavarások előnyös hatását. A “tartó” (base) ember a végtagcsontjait egymás fölé rendezve, izmait ergonomikusan használva, szinte erőlködés nélkül tartja, mozgatja a társát, aki szinte a súlytalanság élményét élheti át.

Az akrobatikus repülés valamennyi résztvevő aktív közreműködését igényli. Rövid idő alatt olyan speciális izomerőre teszünk szert, ami segíti megszokott ászana-gyakorlásunkat. Az akro jógát gyakorlók általában látványos fejlődést tapasztalnak a saját jógázásukban; különösen a fordított és egyensúlyi pózokban. Ennél a fajta gyakorlásnál kiemelt szerepe van az akro jóga harmadik szereplőjének, a “támogatónak” (spotter), aki minden egyes pillanatban készen áll, a gyakorlás biztonságát vigyázza, segíti a résztvevők közti hatékony kommunikációt.

 

A gyakorlás után vezetett thai-masszázst végzünk, szerepcserével. Az érintés gyógyító erejével segítünk egymásnak az ellazulásban.

 


agnisoma2013.12.27..jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 37
Tegnapi: 99
Heti: 136
Havi: 1 404
Össz.: 210 572

Látogatottság növelés
Oldal: AKROBATIKUS JÓGA
JÓGA - mindenkinek :) - © 2008 - 2019 - babajoga.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: gát perineum - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »