JÓGA - mindenkinek :)

~ - ~ - ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ - ~ - ~ Előd Tünde ~ Veresegyház

Gátmasszázs

 A szülés előtt a gátmasszázs lecsökkenti a szakadás, a fogós szülés és a vákuumos szülés esélyét. A 34.-36. hétben kell elkezdeni és folytatni a szülésig. Az ún. klinikai gát (perineum) a szülőcsatorna bemenetele és a végbélnyílás közötti terület.

 

Kivitelezése:

 Mossa meg a kezét és vágja le rövidre a körmeit. Jó előkészítés egy langyos fürdő, vagy üljön egy kényelmes helyen, meleg helyen. A lábait széttárva egy félig ülő helyzetű szülő pozícióban, vagy falnak támaszkodva guggolva, vagy egyik lábával a fürdőkád szélére, esetleg székre támaszkodva állva helyezkedjen el.

Használjon tiszta növényi, E-vitaminban gazdag olajat, mint a mandula, búzacsíra vagy orbáncfű olaj. Masszírozza ezt be a gátba és a hüvely bejáratába kb. öt percen keresztül. Különösen ügyeljen a hegekre, ha vannak.

Vigye be az ujjait a hüvelynyílásban lévő második körig (vannak nők, akik könnyebben használják a hüvelykujjukat) és nyújtsa meg gyöngéden, lefelé irányuló nyomással, amíg nem érez forróságot. Ennél a pontnál folytassa a nyomást, amíg az égető érzés elmúlik. Úgy is csinálhatja, hogy a hüvelykujjait beakasztja a vaginába és gyöngéden kifelé, lefelé húzza. Masszírozza a perineum bőrét a hüvelykujja és az első ujjai között.

Egy egyhetes napi egyszeri masszírozás után éreznie kell a különbséget a gát nyújthatóságában. Ha már be tudja illeszteni öt ujja hegyét, akkor elérte a 4 cm-t.

Folytassa tovább a gátnak a végbélnyílás felé történő nyújtását naponta, amíg eléri a 7 cm-t, ami kétharmada annak, amire a baba fejének szüksége van. Amikor elérte ezt a stádiumot, akkor elég ha kétnaponta ismétli a masszázst, hogy megtartsa a gát rugalmasságát. A gátmasszírozását a rendszeres gátizomtorna kísérje.

 

Először 1994-ben bizonyították be az angliai Watford-ban klinikai felmérésekkel a működését. 800 nő vett részt a tesztben. Az eredmény kimutatta, hogy különösen a 30 éve feletti nők hasznosították a masszázst, akiknek koruk miatt kevésbé rugalmas a gátjuk. Kortól függetlenül, azoknál a nőknél, akik masszírozták gátjukat, nem csak kevesebb szakadás történt vagy gátmetszésre nem volt szükség, de kisebb volt a vákuumos és fogós szülések száma is. Tehát sokkal kellemesebben érezték magukat a szülést követő napokban.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 99
Heti: 108
Havi: 1 376
Össz.: 210 544

Látogatottság növelés
Oldal: Gátmasszázs
JÓGA - mindenkinek :) - © 2008 - 2019 - babajoga.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: gát perineum - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »