JÓGA - mindenkinek :)

~ - ~ - ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ - ~ - ~ Előd Tünde ~ Veresegyház

A Hatha jóga jelentése


A „ha” jelentése nap, a „tha” jelentése hold. A hatha jóga kiegyensúlyozza a nap és hold jellegű (aktív és passzív)  energiákat a szervezetben.


A kismama és baba-mama jóga módszertanát, a Hatha jóga és az amazóniai indiánok szülőségről alkotott elgondolásainak ötvöződésével Dr. Francoise Barbira Freedman, szocio-antropológus dolgozta ki.


A gyermekjóga is az egyetemes jógarendszer egyik aspektusát, a mozgásformákat (ászanákat) alkalmazza dominánsan, annak érdekében, hogy gyermekeink képesek legyenek kifejleszteni önmagukban minden pozitív tulajdonságot.Teljes kikapcsolódás


A jóga egyik legfontosabb eleme a figyelem vezetése a testben, és a testérzet figyelés. Ezt végezzük mind az ászanák során (megfigyeljük, hogy mely izomcsoportunk feszül, vagy nyúlik), mind a légző gyakorlatok alatt. Ezáltal kialakul fokozatosan a testtudatosság. Mivel a gyakorlatok alatt folyamatosan a testet kell figyelni, az ember automatikusan kikapcsolja a napi problémákat.


 

Jóga -  nem csak hajlékonyaknak


A jógában nem az a lényeg, hogy mennyire vagy kezdőként hajlékony.

A jóga egy  ö n i s m e r e t i   ú t, ahol fokozatosan ismered meg tested határait, és próbálod ezeket a határokat lépésről-lépésre tágítani. Egy jóga órán az végzi jól a gyakorlatokat, aki belülről figyeli teste jelzéseit, és nem a többiekkel versenyez, hogy ki tud pl. előrébb hajolni. Mindig magadhoz képest kell nézni a fejlődést.

 


Ellenjavallatok / elővigyázatosság


Fertőző betegség esetén kíméld magad, ne jógázz, várd meg, amíg meggyógyulsz. Gerincproblémák, sérv, magas vérnyomás, egyéb komolyabb betegségek esetén csak orvosod hozzájárulásával jógázz, és jelezd az állapotodban bekövetkező változásokat nekem is.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 42
Tegnapi: 99
Heti: 141
Havi: 1 409
Össz.: 210 577

Látogatottság növelés
Oldal: HATHA JÓGA
JÓGA - mindenkinek :) - © 2008 - 2019 - babajoga.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: gát perineum - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »